Fysio

Fysiotherapie in Brunssum

Fysiotherapie is bedoeld voor mensen met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Dat wil zeggen functiestoornissen aan de spieren, pezen, banden en gewrichten.

Voorbeelden daarvan zijn: te gespannen spieren, peesontstekingen, bandpijn en artrose, houdingsafwijkingen enz. Ook gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, bloedvaten, longen en hart kunnen worden behandeld. Zoals bijvoorbeeld de gevolgen van M.S., beroerte, COPD, hartinfarct en claudicatio intermittens (etalage benen).

Met behulp van fysiotherapie kunnen de functiestoornissen worden gestabiliseerd, verminderd of verholpen. De fysiotherapeut stabiliseert, vermindert of herstelt de functiestoornis of de gevolgen daarvan door het toepassen van oefentherapie, massage, fysiotechniek, advisering en/of begeleiding.

Manuele therapie

Manuele therapie is bedoeld voor mensen met klachten in het bewegingsapparaat, dat wil zeggen de wervelkolom en gewrichten in armen en benen. Deze klachten ontstaan wanneer gewrichten niet goed werken (functie-stoornissen). De manueel therapeut verhelpt dit door de lichaamsdelen rond het gewricht op een bepaalde manier te bewegen zodat de beweeglijkheid van de gewrichten snel kan worden vergroot.

Sport Fysiotherapie

Sportfysiotherapie is bedoeld voor mensen die een blessure hebben opgelopen en zo snel mogelijk hun sportbeoefening weer willen hervatten. Wij helpen u als u een blessure hebt of overtraind bent. Want u wilt zo snel mogelijk weer aan de slag. Desnoods met een alternatief trainingsschema. Een sportfysiotherapeut weet wat er tijdens het sporten gebeurt en begrijpt daarom hoe u geblesseerd bent geraakt.

Medical taping

De gebruikte Cure Tape komt qua elasticiteit en gewicht overeen met de menselijke huid. Hierdoor heeft de tape een liftende werking op de opperhuid en ontstaat er meer ruimte tussen opperhuid en onderhuid. Dit geeft een onmiddellijke drukvermindering, waardoor de bloedcirculatie en lymfeafvoer weer herstellen. Hierdoor neemt de pijn af en zal het normale bewegingspatroon zich sneller herstellen.

COPD

COPD training

Oefentherapie voor patiënten met longklachten. COPD is een verzamelnaam voor de chronische longaandoeningen emfyseem (rek uit de longen) en chronische bronchitis. COPD is niet te genezen en het zal in de loop van de jaren verergeren.

Wat is COPD?

Bij COPD neemt de longcapaciteit af, het vermogen van de longen om de zuurstof door te geven aan het bloed vermindert. Tevens ontstaat er meer kans op het krijgen van ontstekingen in de longen. Het praktische gevolg van COPD is benauwdheid en daardoor de kans op inactiviteit.

Vervolg

Dat zorgt weer voor een slechtere conditie en verminderde spierkracht.  Bij COPD is het belangrijk de omstandigheden zo optimaal mogelijk te maken. Dit betekent: stoppen met roken, een goede medicamenteuze instelling, goede voeding en eventueel fysiotherapie. De fysiotherapeut kan helpen bij het ontwikkelen van een goede ademhalingstechniek, het aanleren van een goede hoesttechniek, het geven van ontspanningsoefeningen (indien nodig), het verbeteren van de conditie én bij het aanleren van een actieve leefstijl.

FysioFitness

Speciaal voor leden van BijHoen is er iedere maandag- en woensdagavond van 18.30 tot 19.30 uur de mogelijkheid om professioneel advies te krijgen met betrekking tot sporten en klachten die een belemmering vormen tijdens of na het sporten. Dit advies is gratis voor leden van BijHoen.

Medische trainingstherapie

Deze therapie is geschikt om een teveel aan beweging te stabiliseren. Het einddoel is functieherstel. Goed functioneren is mogelijk als er een evenwicht is tussen de belastbaarheid en de dagelijkse belasting. Met deze therapie kunnen klachten die te maken hebben met houding en beweging worden verholpen.

Osteopathie

Bij Osteopathie wordt het lichaam expliciet als een totaliteit geïnterpreteerd en niet als de som van de delen. Het osteopathische onderzoek gebeurt op een zachte en lichaamsvriendelijke manier. Osteopathie spreekt het zelfgenezend vermogen aan, dat ieder mens in zich heeft.

Fysiotherapie
Fysiotherapie
BijHoen Fitness & Wellness,
Uranusstraat,Brunssum,Limburg-6446 TP,
Telephone No.0455600760
Brunssum
Fysiotherapie is bedoeld voor mensen met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Dat wil zeggen functiestoornissen aan de spieren, pezen, banden en gewrichten.